Dr. Rayna Stoyanova

Д-р Райна Стоянова

Prezintă-te în câteva cuvinte?

Numele meu este Rayna. Formal, în acest moment sunt medic-specialist de endocrinologie la Spitalul Universitar „Țarița Ioana-ISUL” și asistent la Catedra de Farmacologie Clinică și Terapie de la Universitatea de medicină din Sofia.

Informal, sunt Reny sau Renkata, mama unui fiu minunat, îmi place schiul, Bansko-ul natal și Parisul meu preferat, vinul, Ray Bradbury, Begbede, Eric Weiner, mâncarea vegetariană, dovleacul sub orice formă, dar mai ales copt, soarele de toamnă, briza de vară în păr, apusurile de soare, parfumul cărților, lalele galbene, conversațiile interesante …

Care este misiunea ta?

Misiunea mea este de a-i ajuta pe pacienții mei să fie sănătoși și să se simtă bine în pielea lor, precum și să promovez ideea unei diete echilibrate și a unui stil de viață sănătos ca mod de viață. Misiunea mea este, de asemenea, să transmit cunoștințele elevilor mei și să nu încetez să mă instruiesc, deoarece medicina este un ocean nesfârșit de cunoaștere. Iar cea mai importantă misiune a mea este să fiu o mamă bună și sper să o pot face.

Ai o super putere? Care este?

”Super putere” nu am. Dar dacă mi-ași putea dori una – aș vrea să am o super memorie, să țin minte toate lecțiile medicale și de viață, să am capacități de teleportare și/sau clonare, astfel încât să pot fi în același timp atât cu familia cât și la serviciu.

Ce însemnă ”sănătate” pentru tine?

Sănătatea pentru mine este cea mai importantă și neprețuită, o condiție necesară pentru ca o persoană să poată realiza ce își dorește.

Prevenția este o parte importantă a strategiei tale de sănătate?

Desigur. Prevenția și profilaxia pentru sănătate sunt fundamentale pentru mine. Atunci când apare o situație de boală, uneori este prea târziu pentru a acționa, așa că recomand cercetări și testări profilactice frecvente pentru a detecta din timp semnele bolii și a lua măsuri adecvate din timp.

Д-р Райна Стоянова
Д-р Райна Стоянова

Ce părere ai despre alimentele germinate, fermentate și imunostimulante?

Cred că își găsesc locul în fiecare bucătărie și pe fiecare masă. Acestea sunt alimente vii funcționale, cu multe proprietăți utile și cu valoare nutritivă ridicată.

De ce ai decis să participi la proiectul Ancestral Superfoods?

Știți, pentru mine, alimentele Ancestral sunt cu adevărat unice – în primul rând, deoarece combinațiile de superalimente, germenii și enzimele din diferite produse sunt extrem de bine selecționate și de înaltă calitate, în al doilea rând – pentru că sunt foarte ușor de utilizat în smoothie-uri, supe, salate, iaurt, iar în al treilea rând – efectul. Trebuie singuri să vă convingeți, pentru că din păcate, în această etapă nu se fac studii alimentare, în comparație cu agenții farmacologici … așa că mă bazez doar pe experiența mea empirică și pe cea a pacienților mei, care este extrem de pozitivă în ceea ce privește toți indicatorii de sănătate și, desigur, pe evaluarea subiectivă …

Care ar fi mesajul tău pentru oameni?

Apreciați-vă sănătatea, bucurați-vă de viață, deoarece acestea sunt cele mai prețioase cadouri ale noastre. Dacă ai sănătate, ai totul. Toate celelalte se pot rezolva!

Pentru contact

Dr. Rayna Stoyanova